Ugrás a fő tartalomra

FOTÓTÉMA

A legutóbbi fotókörön az az elhatározás született, hogy visszahozzuk azt a rendszert, miszerint havonta készítünk egy elég tág témára fényképeket.

Az első ilyen témánál nem is lehetne talán kötetlenebb: fotózz olyat amit még eddig nem, valamit aminek abszolút "nincs értelme", Vagy legyen "hibás" a kép. Lehet olyan is, amit nem értesz mások miért fényképezik olyan lelkesen - és így talán megtudod a miértjét...
Képsorozatok előnyben! Maximum 5 képet küldjetek!

Az inspirációt a fotókörön nézett online újság ihlette, amelyben sok olyan fénykép van aminek lehet hogy a lombtárban lenne a helye - vagy mégsem!? A képek mégis újság válogatásba került - tehát mégsem "rosszak", legfeljebb sokan nem értjük meg... vagy igen.

Március 4-én nézzük meg a képeket egyszerre mindenkiét, név nélkül, majd próbálunk mögé bújtatni egy ideát - hogy miért is készülhetett ez a kép, mi a mondanivalója. Olyan képelemzést szövünk, hogy az alkotó is elhiggye, hogy tényleg ezért fotózta ezt a "rémséget".

Egy picit fordítva gondolkodunk most és megpróbálunk a "semmiből" egy portfóliót összeállítani...
HAJRÁ!

Megjegyzések

  1. Részemről kezdenek jönni az ötletek, a koncepciók.
    Mint ott is beszéltünk ezekről a "rossz" képekről, alapvetően kétféle képek voltak a "rosszak": Az egyik féle technikailag jó volt, de nem volt világos, hogy miért is készült el az a kép. A másik változat már technikailag is "rossz" volt. Azt hiszem mind a kétféle változatra van ötletem, amik mögött mégis lesz koncepció, gondolat... csak nem könnyen érthető formában.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése