Ugrás a fő tartalomra

Kés a húsba

A tortillához való hús darabolása közben készítettem néhány képet.
A 0,4 sec-es expozíciós idő bemozdította a húst daraboló kezet. A bemozdulás hatására szinte megkülönböztethetetlenül egybeolvadt a hús, és a húst daraboló kéz.
Ez volt a cél.
Ez, mert ezt a bemozdulós "játék"-ot nem csak képi játéknak szántam, hanem annak az érzékeltetésére, hogy a kéz is hús.
Ugyan úgy mint az ételnek vágott hús.
Sőt a kéz húsa, illetve önmaga, a darabolást végző ember és a felvágandó étel húsa közt nem csak látványi kapcsolat van.
A feldarabolandó hús csirkemell. Ez nem hat különlegességnek, sokan sokszor vágtunk már, ettünk csirkemellet. Hogy mégis mi az ami elgondolkodtatott? Miért fontos hogy az a hús csirkéből származik?
Az ok a magyarázat: A csirke a T-Rex nevezetű dinoszaurusz ma élő leszármazottja. A T-Rex akkor, millió évekkel ezelőtt, a Föld csúcsragadozója volt. Az embert, kicsit vicceskedve ma ugyanezzel a titulussal is szokták illetni: csúcsragadozó. Vagyis a képen a ma élő csúcsragadozót látjuk, amint a millió évekkel ezelőtt élt csúcsragadozó élelmiszer-állattá módosult példányát darabolja. A kérdés pedig ami felmerült bennem: Vajon az ember évmilliók múlva mi is lesz, milyen is lesz? Csúcsragadozó lesz továbbra is, vagy mi is élelmiszer-állattá válunk?
Ezért mostam egybe a húst és a kezet. Egyszer fent, egyszer lent. Lehet hogy mi is egyszer csirkék leszünk.









Persze amíg nálunk a kés addig semmi gond...
Meg egyébként is :  Lehet hogy ez a sorozat csak egy kis harmatgyenge horrorparódia-ökörködés.

Megjegyzések

  1. Tegnap néztem egy filmet amiben volt egy érdekes történet, ami talán kicsit kapcsolódik a gondolatvilágodhoz:

    Volt egy sziget, nagyon elszaporodtak rajta a patkányok, amik kókuszon éltek. Hogyan lehet őket elpusztítani? Nem kell hozzá sok minden csak egy üres hordó. Annak az aljába bele kell rakni egy kis kókuszt. A patkányok fentről megérzik a kókuszt és belepotyognak a hordóba és nem tudnak kimászni. Így elkapsz egy rakás patkányt és tulajdonképpen nem csináltál semmit. Igen ám, de mit csinálsz ezzel a sok patkánnyal? Kilököd az óceánra hordóstúl? Vagy tüzet raksz alájuk? Mérget öntesz rájuk? Egyszerű: nem kell tenned semmit. A kókuszdió elfogy, a patkányok éhesek lesznek a hordóban és elkezdik megenni egymást. A végén értelemszerűen kettő marad. A legerősebbek. Megvárod amíg megeszi az egyik a másikat? Nem... Kiengeded őket és hogy miért? Mert addigra a patkányok megváltoztak és már nem akarnak kókuszt enni... csak patkányt!

    Lehet pár év, évtized - század - ezred vagy ki tudja mennyi idő után, becsapódik egy meteor újból. És nem lesz több csirke... csak sok ember egy kis sárgolyón, amit Földnek hívnak! :-/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése