Ugrás a fő tartalomra

XVIII. ALFÖLDI FOTÓSZALON

A fotókiállítás célja:

Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.

Pályázati feltételek:

· A pályázaton részt vehet minden fotós 2008 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel.

· Beküldhető maximum 5 db kép (hagyományosan fotópapírra laborált, vagy nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Várjuk a fotósok hagyományos fekete-fehér, camera obscurás képeit, valamint a kézműves eljárásokkal készült (argentotípia, cianotípia, pigment eljárás, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket is. A nevezési lapon meg kell jelölni a képkészítés technikáját.

· A nevezési lap letölthető ITT, vagy a rendezőktől kérhető e-mailben a kultura@szentes.hu címen. Ha módjában áll, kérjük, számítógéppel töltse ki, majd nyomtatás után lássa el aláírásával.
Aláírás hiányában a nevezés érvénytelen.

· Csak 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet. A kép mérete ezen belül tetszőleges.

· A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatokban lévő képek sem léphetik át a maximális 5 képes darabszámot.

· A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotó neve, névre utaló jelzés és a kép címe.
A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.

· A képeket postai úton történő visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk. A képeket postán visszaküldjük a beküldés módjával megegyezően.

· A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen is át lehet venni a kiállítás megnyitóját követően a helyszínen, vagy a visszaküldés időpontját megelőzően a rendezővel történő egyeztetés után.

· A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után a művelődési intézmények, galériák és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.

· Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek a zsűri elé.

· A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól 13 x 18 cm méretben, 300 dpi felbontásban a katalógus készítéséhez. Ezt a zsűrizés után a szerző által megadott email címről kérjük el. A teljes kiállítási anyagot 300 x 500 pixel méretben elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán. Innen a pályázati kiírás és a nevezési lap is letölthető. Előző években megrendezett kiállítások képei is megtekinthetők a Szentesi Fotókör weboldalán, a „Fotókiállítások” menüpont alatt.

Nevezési díj:

1000 Ft. Számlaszám: 12066007-00372800-02500001

(A nevezési díjat a kiállítási katalógus előállítására fordítjuk, melyből minden pályázó számára egy-egy példányt biztosítunk.)

Zsűri tagjai:

Király László György (Kecskemét), Tóth József (Budapest), Vékás Magdolna (Budapest) fotóművészek.

Díjak:

I., II., III. díj (bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).

Kiállítási naptár:

Beérkezési határidő: 2012. szeptember 30. Zsűrizés: 2012. október 8-14 között.

Értesítés a zsűrizésről: 2012. október 17. Kiállítás megnyitó: 2012. október 23, vasárnap 15.00 órakor

Kiállítás utolsó napja: 2012. november 30. Visszaküldés: másodbemutató függő

Megjegyzések